Feedback:
Hoe ga ik mijn doelgroep overtuigen om te gaan mediteren?
Wie is mijn doelgroep?
Waar ga ik de campagne inzetten?
Wat gaat ervoor zorgen dat een persoon kiest om te gaan mediteren?
Welk middel?
Wat is de stopkracht?
Op zoek naar kenmerkende dingen
Teksten gebruiken > maak het persoonlijk
Doelgroep in het vizier houden
Zie het als een 1-op-1 gesprek
Tip: Kessels Kramer
Experiment: Point of View
In dit experiment heb ik allerlei point of views van mogelijke meditatie momenten afgebeeld met een tekst uit een meditatie


maar ook uitgeprobeerd met enkel tekst


Of met een QR-code die je dan kan leiden naar een meditatie

Als feedback kreeg ik dat deze teksten te voor de hand liggend waren. Het is niet persoonlijk genoeg. Tevens zijn deze experimenten zwakker dan de vorige probeersels waar ik mezelf vastlegde en een contrast wilde maken met de perfectie en de realiteit. Met als advies om dit weer dus te gaan oppakken.
Concept: #meditatelikenobodyiswatching
Middels een mini-documentaire wil ik laten zien dat je overal, waar je maar wil, wanneer je maar wil kan mediteren. Hierbij bedacht ik de hashtag #meditateliknobodyiswatching. Aangezien we met een pandemie te hebben, lijkt het mij een goed plan om de campagne online te voeren. Hashtags worden online veel gebruikt.









Feedback: de fotografie is puur en krachtig. Zorg er wel voor dat je consistent bent in je fotografie. Kies je voor meer sfeer of kies je voor close-ups?
De tekst is nu dubbelop. De foto maakt al duidelijk waar de meditatie plaatsvind. Maak het wat hedendaagser, bijvoorbeeld: Ik doe het na een aflevering Netflix.
Denk er ook over na in welke taal je communiceert. NL of ENG? De hashtag is namelijk ENG. En namens wie communiceer je deze campagne?
Doelgroep
Vijf soorten millennials
De millennials vormen de grootste generatie tot nu toe. Natuurlijk kunnen we niet iedereen over één kam scheren en daarom onderscheidt deze generatie zich in vijf soorten, gebaseerd op hun eigenschappen:
De Socializers
Deze beslaan 11 procent van deze generatie. Zij houden zich vast aan familiewaarden, vinden entertainment zeer belangrijk en zijn gesteld op hun vrijheid.
De Conservatives
Ongeveer 15 procent van de millenials valt onder deze categorie. Deze houden er vooral zogenaamde ouderwetse normen en waarden op na. Zij vinden tradities belangrijk om te onderhouden en hechten veel waarde aan structuur en etiquette.
De Achievers
Zij nemen 20 procent van de generatie in beslag en staan vooral bekend om hun ondernemingslust. Hoewel familie ook een belangrijke plek in hun leven in neemt, focussen zij zich voornamelijk op de maatschappelijke vooruitgang.
De Creatives
Met 23 procent maken de creatives bijna een kwart van de millenials uit. Zijn gebaat bij zelfontplooiing en zijn open minded.
De Challengers
Zij zijn met 32 procent de grootste groep in deze generatie. Dit zijn mensen die een competitiegeest bezitten en niet bang zijn voor het nemen van risico’s. Zij houden wel van een avontuur.
https://sociologiemagazine.nl/artikel/wie-zijn-de-millennials
Ruim 60 procent van de millennials heeft namelijk last van veel stress, blijkt uit recent onderzoek van EenVandaag. Bij mensen tussen de 18 en 25 jaar is dit zelfs 76%. Het aantal millenials met een burn-out stijgt dan ook dramatisch.
Onderzoek naar bestaande campagnes
Deze campagne voor Greenpeace gemaakt door Kessels Kramer spreekt mij heel erg aan. Er wordt gebruik gemaakt van gewone “doorsnee” mensen als modellen, met een bordje van mij in de hand. Je voelt je direct aangesproken door de krachtige zinnen die worden vermeld.

https://www.kesselskramer.com/project/greenpeace/greenpeace-ook-van-mij/
De Global Goals Factivism is een campagne, ontworpen door Pentagram. Hierin visualiseren ze feiten met verrassende beelden, waardoor mensen actie gaan ondernemen.
Ik vind de tone of voice erg prettig en verrassend. De manier waarop de data wordt vertoond is ook wel confronterend op deze manier.
https://www.pentagram.com/work/global-goals-factivism?rel=discipline&rel-id=11
Deze campagne voor de mental health foundation laat zien wat er in het hoofd afspeelt van het model. Ik vind de verbeelding van het volle hoofd sterk. Ik zelf refereer het wel niet meteen met stress. Een vol hoofd hoeft natuurlijk niet meteen stress te betekenen.

https://www.adsoftheworld.com/media/print/mental_health_foundation_manage_your_stress_1
Deze campagne is ontworpen voor mensen te motiveren om Engels te leren. Als persoon die alleen maar Frans spreekt en zich dus soms in gênante momenten kan bevinden, besloot Rethink Canada om deze situaties uit te beelden. Degene die dus geen Engels spreekt wordt als het ware afgebeeld als een voorwerp, waardoor diegene dus naar de achtergrond verdwijnt. Een beetje het derde wiel effect. De manier van uitbeelden vind ik heel erg tof gedaan. Je vraagt je meteen af wat ermee wordt bedoeld en zal dus gaan zoeken naar Berlitz.

Deze campagne is een campagne voor de app Headspace. Er worden personen afgebeeld die mediteren en er wordt erbij vermeld waarom ze mediteren. De tekst vind ik veel interessanter dan het beeld. Ik mis een link naar meditatie met de persoon. De foto past ook bij een hele andere zin bij wijze van spreken.

https://www.thedrum.com/creative-works/project/mother-new-york-headspace-i-meditate